A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради

Діагностичні тести для виявлення та надолуження можливих прогалин у засвоєнні учнями навчального матеріалу

Дата: 28.08.2023 14:43
Кількість переглядів: 4

Діагностичні тести для виявлення та надолуження можливих прогалин у засвоєнні учнями навчального матеріалу

Діагностичні тести для виявлення та надолуження можливих прогалин у засвоєнні учнями навчального матеріалу опублікували на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО). Ці тести розробили в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Державною службою якості освіти з метою допомогти вчителеві комфортно та ефективно розпочати навчальний рік для себе та учнів.

Діагностичні тести дозволять провести певний «скринінг» класу, щоб виявити сильні сторони та можливі прогалини в знаннях учнів й учениць.

Тести мають два блоки: первинне тестування, яке проходять на початку навчального року, та вторинне — для перевірки надолужених знань.

На платформі ВШО є доступними тести для 5-10 класів, деякі з них охоплюють два попередні роки навчання, але більшість покриває програмовий матеріал за один рік навчання.

На ВШО вчителі знайдуть діагностичні тести з:

Математики (алгебригеометрії)

Української мови

Історії України

Фізики

Хімії

Географії

Біології

Природничої галузі

Англійської мови 

Таке тестування дозволить без зайвого стресу дізнатися, наскільки добре клас або окремі учні й учениці засвоїли матеріал. За підсумками тестування вчитель отримує загальну статистику успішності, а також рекомендації тем для додаткового опрацювання. Кожен з учнів матиме персональний звіт з добіркою матеріалів та відеоуроків для надолуження знань.

Тести розробляли вчителі та автори стандартів і навчальних програм. Відповідно до процедури наповнення платформи ВШО, діагностичні тести пройшли антидискримінаційну, психологічну, наукову та педагогічну експертизи.

Діагностичні тести створено в межах ініціативи «Збереження доступу до шкільної освіти» проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що фінансується урядом Канади та впроваджується компанією «Alinea International».

Міністерство освіти і науки України

 


« повернутися

Вхід для адміністратора