A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради

Семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи.

Дата: 02.06.2023 10:03
Кількість переглядів: 20

Семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи.

 

Інформаційно-методичним центром відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради 01 червня 2023 року на базі Любарського ліцею №1 було проведено семінар-практикум для заступників директорів закладів загальної середньої освіти «Впровадження електронних журналів та щоденників в освітнє середовище».

Мета: розвиток професійної компетентності педагогів і підвищення рівня обізнаності з питань використання електронних журналів в освітньому процесі.

Лесик Світлана Григорівна, заступник з НВР Малобраталвської гімназії, репрезентувала електронний журнал на порталі «Нові знання» та поділилася досвідом використання його в навчальному процесі.

Вирішено ключові питання:

  • підключення закладу освіти до порталу;
  • адміністрування електронного журналу;
  • надання доступу вчителям на порталі;
  • надання доступу батькам і дітям на порталі;
  • створення та робота з електронними журналами.

В ході обговорення учасники обмінялися враженнями від використання електронного ресурсу, досвідом вирішення питань ведення електронних журналів, взаємодії з учнями та батьками в умовах дистанційного та очного навчання.

 

Біленька Наталія Миколаївна, заступник з НВР Любарського ліцею №2, розповіла, як закладу освіти під’єднатися до системи E-JOURNAL і як з нею працювати, а саме:

  • закладу освіти потрібно надіслати на електронну адресу “Інституту освітньої аналітики” (ejournal@iea.gov.ua) запит щодо підключення до EJournal. У запиті необхідно обов’язково вказати: регіон (область), місто/ОТГ, назву закладу освіти із вказанням його ID в системі ДІСО, ЄДРПОУ закладу освіти, ПІБ, електронну адресу та телефон відповідальної особи (адміністратора);
  • «Інститут освітньої аналітики»  розглядає звернення та створює в EJournal адміністратора для цього закладу загальної середньої освіти з відповідними правами доступу;
  • система EJournal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу відповідальної особи (адміністратора) закладу освіти;
  • відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі та розпочинає роботу відповідно до інструкцій, з якими можна ознайомитися тут. 

За результатами зустрічі перед освітянами постала необхідність в комунікації вчителів, які викладають в 5 та 6 експериментальних класах за новим Державним стандартом базової середньої освіти.

Нагадаємо, е-щоденники та е-журнали – це зручний онлайн-інструментарій, що забезпечує доступ до оцінок, відвідуваності та розкладу занять школярів 24/7.

Учасники заходу ставили багато запитань, що свідчить про зацікавленість темою, її актуальність, висловили побажання щодо нових зустрічей.

Завідувач ІМЦ Осіпова О.В.


« повернутися

Вхід для адміністратора