A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради

Атестація – це справжня школа підвищення майстерності педагога.

Дата: 06.04.2023 10:28
Кількість переглядів: 14

Атестація – це справжня школа підвищення майстерності педагога.

Атестація – це справжня школа підвищення і ствердження фахової майстерності педагога. У сучасних умовах значення творчості в роботі вчителя підвищується, адже саме від творчого підходу до розв’язання тих складних і багатогранних завдань, які сьогодні стоять перед школою, значною мірою залежить ефективність педагогічної праці, якість навчально-виховного процесу.

Відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 №930 (зі змінами), плану роботи атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради на 2022-2023 н. р. ( наказ № 95-ОД від 16.09.2022 р. ) з метою активізації професійної діяльності педагогів та забезпечення підвищення ефективності освітнього процесу 6 квітня 2023 року відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради. Комісією ІІ рівня атестовано 74 педагогів.

Атестація для вчителя – це перевірка особистого творчого зростання. Вона сприяє вивченню та пропагуванню перспективного педагогічного досвіду, розвитку педагогічної майстерності і компетентності формування вчителя як творчої особистості, здатної до створення якісно нового – одне з найважливіших завдань атестації.

Таким чином, атестація вчителів – важлива складова частина підвищення педагогічної кваліфікації, яка позитивно впливає на якість і результативність навчально-виховного процесу і забезпечує здійснення інформаційних підходів до діяльності вчителя. Вона, безумовно, активізує професійну діяльність учителів, посилює у них мотивацію якісної роботи, підвищує персональну відповідальність за результатами навчання і виховання.

За підсумками атестації присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» - 4 педагогічним працівникам, 15 – педагогів  підтвердили відповідність раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії», присвоєно педагогічне звання «учитель-методист» - 6 вчителям, 9 педагогам присвоєно педагогічне звання «старший учитель», підтверджено педагогічне звання «учитель-методист» - 16 освітянам, звання «старший учитель» - 7.

Вітаємо колег із успішним проходженням атестації!

Бажаємо подальшого професійного зростання!

Завідувач ІМЦ


« повернутися

Вхід для адміністратора