A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради

Вибір майбутньої професії

Дата: 13.04.2023 08:10
Кількість переглядів: 13

Вибір майбутньої професії

 

Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти

їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше

розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості

Василь Сухомлинський

В умовах реформування системи освіти в Україні особливої ваги набуває проблема, пов’язана з прагненням сучасної молоді знайти місце рівноправного партнера у суспільних процесах, які протікають швидко і вимагають від них одночасно високого рівня загальної підготовки й ґрунтовних знань в обраній сфері професійної діяльності. У сучасному суспільстві молодь не може успішно реалізувати свої соціально-професійні орієнтації без сприяння інститутів системи освіти. Такі заклади не тільки транслюють підростаючому поколінню обсяг знань і передають спеціальні вміння, а також і формують життєві орієнтації, установи та трудові навички, зокрема – вибір майбутньої професії, продовження освіти й професійну підготовку. Таким чином, одним із пріоритетних завдань сучасної системи освіти є організація роботи з учнівською молоддю щодо усвідомленого професійного самовизначення.

Профорієнтаційна робота з учнями - один з головних напрямків виховної роботи, який спрямований на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. І важливо вирішити її правильно, із урахуванням і своїх інтересів і схильностей, і інтересів держави.

12 квітня 2023 року інформаційно-методичний центр відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради організував поїздку для учнів 11 класів у м. Київ. Майбутні випускники відвідали Київський національний університет культури і мистецтв, який  гостинно відчинив свої двері для майбутніх абітурієнтів.

Представники університету підготували для учнів екскурсію по університету. Школярі мали змогу  відвідати  науково-інноваційні навчальні лабораторії університету, лабораторію ресторанного сервісу інституту готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, прес-центр інституту журналістики і міжнародних відносин, лабораторію кафедри соціології, мультимедіацентр інституту комп’ютерних наук, поспілкуватися із студентами та викладачами.

Завідувач ІМЦ


« повернутися

Вхід для адміністратора