A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради

Відзначення Дня фізичної культури і спорту в закладах загальної середньої освіти Любарської селищної ради

Дата: 22.09.2022 14:09
Кількість переглядів: 34

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією  в Любарській громаді стало проводити в закладах освіти  напередодні  Дня фізичної культури та спорту  Олімпійський тиждень. Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт - це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя - це саме життя, рух вперед! Спорт є одним із головних чинників,  який впливає на фізичний розвиток та здоров'я дитини. Тому ми намагаємось дотримуватись цих принципів.

Впродовж 5-10 вересня 2022 рокуу Любарській територіальній громаді проводилися заходи в рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту.

Основними завданнями організованої та проведеної роботи є:

  • формування у здобувачів освіти навичок і культури здорового способу життя, залучення дітей і підлітків до занять спортом, популяризація здорового способу життя, розвиток масовості спорту та фізичної культури, об’єднання в гармонійне ціле мистецтва і спорту;
  • розширення спортивного світогляду учнів;
  • виховання учнів на гуманістичних цінностях спортивного руху, формування в них навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом;
  • розвивати у дітей рухові якості: увагу, спритність, гнучкість, кмітливість, поліпшувати орієнтацію в просторі та відчуття рівноваги, організованість, самостійність; вміння та бажання відобразити красу рухів, оцінити якість виконання своїх рухів та рухів інших дітей. Сприяти створенню у дітей гарного настрою, викликати радісні емоції. Виховувати товариські стосунки та морально-етичні взаємовідносини під час змагань-естафет, уміння контролювати свою поведінку, чітко дотримуватись правил. Виховувати бажання систематично займатися спортом, фізкультурою.
  • формування в учнів інтересу і звички до занять фізичними вправами в повсякденному житті.

У закладах дошкільної освіти були проведені тематичні заняття, ранкові гімнастики, спортивні розваги, вікторини.

 

У Любарському ліцею №1 протягом спортивного тижня проведені змагання для учнів школи, години - інформування «Спорт – це життя», конкурс-виставка дитячих малюнків «Україна – спортивна держава», мобільна виставка літератури «Вище!Сильніше!Швидше!», конкурс жонглювання з футбольним м’ячем, тенісною ракеткою та стрибання на скакалці. Також не обійшлося і без командних спортивних змагань. Для дітей початкової школи були проведені спортивні змагання «Веселі старти», де були запропоновані різноманітні естафети на спритність, витривалість та винахідливість.

Активну участь у спортивних заходах брали вчителі. На думку педагогів, піклування про хороший емоційний стан учнів, створення комфортних психологічних умов сприяє вирішенню завдань оздоровлення дітей під час проведення спортивних змагань.

Протягом п’яти днів у Гізівщинській гімназії ім. В.М. Максимчука проходили конкурси та змагання з різних видів спорту, вікторини, ігри, перегляд мультфільмів та кінофільмів про спорт та шлях чемпіонів до перемоги. І ось на закінчення в переддень Дня фізкультури і спорту в школі пройшов Олімпійський урок, марафон  із бігу, змагання та футбол. Завершилося все урочистою лінійкою та надзвичайними емоціями від насиченого енергією перемоги духу суперництва.

У Великодеревичівському ліцеї учні впродовж тижня змагалися у спритності та витривалості. Розпочалися заходи із урочистої лінійки, на якій було оголошено план проведення заходів, була проведена загальношкільна лінійка, ранкова руханка, конкурс стінгазет, флешмоб «Ми за здоров’я!», виставка дитячих малюнків, змагання з волейболу футзалу.

 

У Мотовилівському ліцеї провели «Веселі старти» для учнів середніх класів. Учням запропонували різноманітні спортивні станції, на яких вони мали змогу позмагатися в силі, спритності, винахідливості та просто відпочити. Цікаві естафети та спортивна вікторина не залишили байдужим нікого. Взяли в них участь і батьки разом з вчителями.

Старші класи змагалися в декількох видах спорту. Учні мали змогу обрати саме той вид, яким цікавляться найбільше: футбол, баскетбол, шахи, шахмати, дартс, піонербол, теніс.

Час, проведений на стадіоні та спортзалі, пролетів непомітно. Як це буває у спорті – хтось переміг, інший програв, хтось задоволений, дехто розчарований. Але здобуток заходу – добрі емоції і переконання, що фізкультура та спорт – це здоров’я, спілкування, відпочинок.

Привітівський ліцей провів такі заходи: відкриття Олімпійського тижня, олімпійський урок, ігри на перервах, розучування фізкультхвилинок на уроках, малі Олімпійські ігри, змагання з шафів та шашок, виготовлення колажу «Відомі українські спортсмени», спортивні змагання між учнями, вчителями та батьками.

Заклади загальної середньої освіти традиційно змістовно, масово та яскраво провели заходи до Дня фізичної культури і спорту. А саме: уроки-вікторини «Знавці спорту», флешмоб «У здоровому тілі – здоровий дух», веселі старти «Ми – чемпіони!» (1-4 класи),

Найвагомішим результатом проведення Олімпійського тижня  у  закладах освіти  стало залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом

Ми ще раз побачили, що в нашій громаді ростуть сильні, спритні й сміливі діти. Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами.

Осіпова О..В.,

Методист ІМЦ відділу освіти, молоді та спорту

Любарської селищної ради 



« повернутися

Вхід для адміністратора